onsdag 20 februari 2013

Att välja vagn

Vi har köpt en NY vagn! Jag tycker detta inköp är så spännande och lite mysigt och kul på alla vis!
Vi har ju inte direkt "valt" vår första vagn eftersom vi fick göra en sån himla bra deal med en massa begagnade babysaker av min moster. Duovagn, lakan, kudde och täcke till spjälsäng, amningskudde och bärsele/sjal plus mycket annat för ett kanonpris! Det var då (även för henne) en begagnad Teutonia Spirit, tror den är ca 8 år gammal. Rätt så sliten och väl använd. Den har varit till god nytta, speciellt första halvåret då han låg i liggdelen och man kunde dessutom klicka i babyskyddet direkt i chassit. Mycket smidigt. Men själva sittdelen har aldrig varit min favorit. Bygeln sitter lågt, låga kanter, svårt att fälla ryggstödet och nu har även spärrarna börjat lossna när man tar loss vagnen för att lägga in den i bilen.
Inte så smidig längre med andra ord. Är även rätt trött på att ha 3 hjul vid både promenader i terräng och snö och även i kollektivtrafiken faktiskt. Det är ingen bra balans och vagnen tar stor plats. Verkligen dags för en smidigare sittvagn! Vi har velat mellan en Urban Jungle (Swift), Brio Spin och nu i det sista upptäckte jag Kronan Sulky. Slutsatsen är att det INTE finns någon perfekt vagn. Var helt inne på Mountain Buggys, Urban Jungle, men är ju faktiskt lite trött på 3 hjulingar! Den vagnen är även rätt så lång, vilket också tar lite plats när man ska åka buss osv... Det som också gjorde att den gick bort är att den är dyr, ca 7000 i nypris (ibland 5000 kr vid rea), och ca 2000 kr om man ska ha en fräsch begagnat.
Brio Spin gick bort då man inte kan fälla handtaget, liten, omysig suflett och inget bra fotstöd i min åsikt. Men jättebra med två snurrhjul där fram!                                        

Men tillslut blev den en sån här efter mycket kläm och känn i butiken...



Fast marinblå, inte turkos som på bilden. Jag känner mig riktigt nöjd. Som sagt, ingen vagn är perfekt. Nu fick vi ett schysst pris, helt ny med garanti och vagnen blir riktigt liten när man fäller ihop den, bra för att resa alltså! Kommer säkert sakna snurrhjul, men samtidigt är det lättare att ta sig upp i ramper och rulltrappor och gå promenad överallt utan att fastna i osv...

Ska hämta den på fredag, längtar! Den andra stora saken får vila i förrådet tills vi vet vad vi vill göra med den


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar