lördag 21 juli 2012

Sova är ju tråkigt...eller?

Har de senaste veckorna haft det lite småjobbigt med Z's sömn.
Han har sovit bra på nätterna, men har börjat köra med powernaps. Mellan 20-30 minuter  ca 4 ggr om dagen sover han middag, sedan har han somnat runt 21 (plus/minus nån halvtimma) och sovit fram till ca 7-8 beroende på hur mycket och vilken tid han vaknat och ätit på natten.
Det som är jobbigt med alla korta vilostunder är att man inte riktigt hinner med så mycket och framförallt att jag nästan jämt har en halvgnällig och klemig bebis.
Spelar heller ingen roll riktigt vart han sover... Det som verkar fått honom att sova upp emot 45 min- 1 timma har varit att han fått gröt till "lunch". Så att det stackars barnet inte riktigt är helt mätt på bara mjölk längre kan ju vara en anledning.
Igår tyckte jag att han sov både lite längre på dagen och verkade trött tidigare på kvällen! Lade honom redan kl 20 och även om det tog en stund (välling, vyschning, amning och till slut lite gos tills han somnade) så var det ganska tidigt för att vara Z. Sedan vaknade han vid 10, ville ha lite tröst. Vaknade vid 01, ville äta. Vaknade kl 04.30 låg och snackade (!) tills jag fick gunga honom i famnen så han somnade om, och sedan vaknade han nångång mellan 7-7.30...
Förstår ingenting! Idag sov han således helt annan middag också, mellan 9-9.30, mellan 11-11.30, mellan 14.15-14.40 (hör att han vaknat däruppe) och kommer behöva sova en gång till innan nattsömnen, får försöka se till att det blir tidigt och att han sedan får äta massor av välling och bröstmjölk innan han somnar.
Att vakna 4:30 och tro att det är morgon går inte för sig i vår familj! Kan man hoppas...

Trevlig helg allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar